17.11.2014 Skrevet af Bjarne Tingkær Sørensen.
Jeg sidder her en sen aften og tænker på, hvor dejligt det er at tingene lykkes for os. Det er godt at se stedet gro og være vidne til den entusiasme, som medlemmerne udviser.
Vi har en vision om at Nordvestjysk Fjordkultur skal åbne sig og give plads til mange nye medlemmer, og vi vil gerne være med til at skabe et levende miljø på Struer Havn.
Derfor glæder det os, at der er tegn i sol og måne på at fiskerihavnens kajanlæg istandsættes så der skabes en træskibshavn med plads til gæstesejlere og turister.
Vi har et godt samarbejde med Struer Kommune, som følger med i hvad vi går og laver.
Det har længe været på vores ønskeliste at få renoveret vores klublokaler. Nu har vi fået pengene fra Struer Kommune og er parat til at gå i gang.
Der er pivkoldt i vores lokaler og det bliver rart at få isoleret, så vi kan lægge de lange underbukser om sommeren. Køkkenet trænger også til en kærlig hånd.
Nok engang glæder jeg mig over den gode vilje.  Nøglen hedder samarbejde, ellers nytter det ikke.
Lige om lidt er det jul og grantræerne har deres storhedstid. Det får mig til at tænke på H. C. Andersens ”Det Lille Grantræ”, Der havde så travlt med at vokse sig stort at det slet ikke så alt det dejlige, som var omkring det.

Glædelig Jul og Godt Nytår.
Bjarne Tingkær Sørensen

 

25.03.2014. Skrevet af Bjarne Tingkær Sørensen.
Kære medlem
Alt tegner til at 2014 bliver en god sæson for Nordvestjysk Fjordkultur.
Der hersker en dejlig travlhed overalt i værkstederne, bådhallerne og udenfor på pladsen, og det går fremad med at få lagt dæk på Lodsen på Lemvig Bedding.
Søndag den 30. marts har Ole Olsen og Co arrangeret udstilling i forbindelse med Sejlerbixen’s ÅBENT HUS kl. 11.00 – 15.00, Havnevej 25
Her lige et par gode nyheder, mens vi venter på at forårsudgaven af ”FJORDKULTUREN” udkommer.
Vores både skal fortsat ligge i Fiskerihavnen. Samtidig fortsætter vi dialogen om havneudvikling med de øvrige interesserede parter i Struer Havn.
Efter nærmere aftale med kommunen kan vi måske tage fat på planen om at ombygge, renovere og isolere den del af vores bygning, som rummer klublokale, depot, kontor og køkken.
Hvis du ikke allerede er tilknyttet et projekt eller et af bådelaugene, kan du sagtens være med. Spørg bare en af tovholderne eller en fra bestyrelsen.
VI tager fat på sommerens sejladser efter søsætningen lørdag den 10. maj.
Vi starter kl. 8.00 med at sætte bådene i havne og sejle dem på plads. Kl. 9.00 er der kaffe m. rundstykker, hvorefter vi tager fat på rigning og oprydning i bådhaller og værksteder.
Kl. 12.00 har vores chefkok Peter fremtryllet en varm ret til os.
Klubaftenerne fortsætter med sejlads hver tirsdag aften kl. 18.30 fra fiskerihavnen eller i klubben hvis det ikke er sejlvejr eller du har et eller andet projekt i gang i værkstederne.
Selv om du ikke er fuldbefaren sjægtesejler, er du velkommen til at komme med ombord og lære ”kunsten”
Tag gerne unge fra familien eller vennekredsen med ud på en prøvetur. Man kan låne redningsveste i klubben.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen /
Bjarne Tingkær Sørensen

 

01.03.2014 Skrevet af Bjarne Tingkær Sørensen.
FORMANDENS KLUMME
En af de første dage i januar måned fandt jeg sørme en mælkebøtte der stod i fuld blomst i haven.
Jeg troede såmænd det var en erantis fordi den var så lysende gul, men nej det var en mælkebøtte.
Sådan ser jeg også Nordvestjysk Fjordkultur. Sej som fanden,og fordi den gror ud af det bare ingenting.
Jeg kan godt lide planten, fordi den er så klog: Selv når den står i fuld flor midt i græsplænen så lægger den sig bare ned, når græsslåmaskinen truer.
Pludselig kom jeg til at tænke på en DR2 - udsendelse om digteren Peter Laugesen, hvor han blandt andet sagde:
”Jeg vil være som en mælkebøtte
der kaster nye liv med vinden
ind i systemernes have
tværs over hække der hver dag
barberes af brummende forlorne tænder.”
Det er også et godt billede på Nordvestjysk Fjordkultur, som lever i kraft af at næsten alle forhindringer ryddes af vejen af en flok gjæve medlemmer, som finder en løsning på mange tekniske og praktiske udfordringer.
Der sker virkelig meget i denne tid. Der arbejdes støt og roligt på bådene i hallen, som er godt fyldt op. Nye både er kommet til og der pusles med mindre projekter i maskin- og smedeværksted. ”Lodsen” er kommet til Lemvig, hvor der nu arbejdes videre med at forberede arbejdet med det nye dæk.
Nu venter jeg bare spændt på, hvornår vi bliver klar til at søsætte KVASEN og den smukke ”5-meter”, som begge får en omfattende renovering.

Bjarne Tingkær Sørensen