2015.11.03 Skrevet af Bjarne Tingkær Sørensen:
”Året har seksten måneder: november, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november”
Så kort og præcist formulerer Henrik Nordbrandt sig, og så trist syntes han november måned er. Og når jeg kigger ud af mit vindue her i eftermiddag, er jeg tilbøjelig til at give ham ret. Gråvejret ligger som en klam dyne over landskabet, og det kan gøre de fleste nedtrykte og sortseende.
Men jeg kureres omgående når jeg træder ind i Nordvestjysk Fjordkulturs værksteder og mærker lugten af høvlspåner, savsmuld og tjære. Humøret får yderligere en tand opad når jeg oplever den gode atmosfære der hersker der.
November måned bliver også spændende fordi vi skal have indviet vores klubhus, der har fået en tiltrængt renovering. I månedsvis er blevet hamret, banket og malet af en masse frivillige gutter. Jeg vil gerne give en tak til alle der har hjulpet, uden jeres hjælp var vi ikke nået så langt.
Der er også blevet højere til loftet i klublokalet i mere end én forstand. Her er plads til alle.
Det fryder mig at vi nu kan få plads til alle vores gæster til ”Fjordens Dag” og til julefrokoster, møder og foredrag.
Køkkenet og toiletforhold er nu i top. Belysningen og forberedelsen af installationer til lyd, billeder og videoafspilning giver nye muligheder for at byde andre brugere indenfor. Shantykoret f. eks. har ønsket at holde øve aften i klublokalet.
Det er også blevet besluttet her i november måned fra kommunens side, at Struer Havn skal være TS-Havn, hvilket betyder at medlemmer af træskibs-sammenslutningen har frihavn i Struer…….. Kom så ikke at fortælle mig, at der ikke kan ske noget godt i november måned.

 

30.03.2015 af Bjarne Tingkær:
At lave ingenting?
Jeg kendte engang en mand der for mange år siden sagde til mig: ” Når man sidder og laver ingenting, kommer foråret, og græsset vokser af sig selv.”
Dengang syntes jeg at det lød meget zen-buddhistisk og hippiagtigt. I dag syntes jeg såmænd, at der ligger meget visdom i ordene. Og netop i dag hvor solen skinner og foråret er kommet giver det rigtig god mening. Altså bortset fra det med at lave ingenting.
Ja, men jeg må indrømme at jeg faktisk er ”fanget” af de solide projekter og det sociale samvær, som vores forening rummer. Jeg glæder mig til at vi kan gå i gang med første del af bygningsprojektet, som omfatter en renovering af klublokaler og køkken. Der bliver bogstavelig talt højt til loftet. Vi får forbedret vores indeklima og akustik. Vi deltager i projektet med nedbrydning af skillerum og indvendig beklædning samt montering af rør og kabler til el – installationer.  
”At lave ingenting” er også at tænke fremtid og visioner.
At tænke os ind i en større sammenhæng omkring Limfjorden. Derfor er det måske også på tide at vi kommer videre i arbejdet med vores udviklingsplan.
Mens jeg sidder og laver ingenting, vækkes jeg af en lyd, fra PC’en, der signalerer at der er kommet en ny e-mail fra en gruppe nordmænd, som vil besøge Nordvestjysk Fjordkultur som led i en studierejse, som skal forberede oprettelsen af et Kystkulturcenter for Trondheims- og Beistadsfjorden. Folkene fra nord har besøgt vores hjemmeside. De vil gerne høre mere om vores erfaringer og praksis som en forening af frivillige, der driver et kystkulturcenter. Det er med en vis stolthed at vi her kan fortælle om 30 års sammenhold, som tog udgangspunkt i kærligheden til Limfjordssjægte og traditionen om en årlig kapsejlads ”Venø Rundt” for Limfjordssjægte og smakkejoller.
Nu ser jeg også frem til vores deltagelse i Træskibssammenslutningens Pinsetræf i Lemvig, hvor vi får lejlighed til at præsentere det meste af vores flåde og møde mange af vores venner fra ”Limfjorden Rundt” og Fjordens dag. Det bliver en god lejlighed til ”at lave ingenting” sammen.

God sommer
Bjarne Tingkær Sørensen

 

2015.01.12 Skrevet af Bjarne Tingkær Sørensen:
Klokken 18 var vores familie, som sædvanligt, samlet omkring fjernsynet for at høre dronningens nytårstale. Vi er altid spændte på hvilke kloge ord hun vil sige til os. Og ’sørme’ om ikke skolelærerne ikke fik et skulderklap. Hold da op, det var dejligt at hun turde ”vove det ene øje”. Folkeskolen har været ude i ”stiv kuling” i 2014, og hun fortsatte: børnene skal lære noget og det er i orden at stille krav. Hun sagde også at vi skal passe på hinanden og forvente noget af hinanden, vise tillid, tale op og ikke ned, og at vi skal gøre os umage. Dette vil jeg gøre til mit nytårsforsæt.
Klokken 24 skulle der så skydes raketter af.  Ingen krysantemumbomber, gu´ske lov for det, men masser af raketter. Det er utroligt hvor mange penge der bliver brændt af sådan en nat. Jeg forstår det ikke, når man bare kan stå og kigge på naboens raketter ganske gratis.
Januar måned har navn efter den romerske gud Janus. Han havde to hoveder. Det ene så fremad mod det nye år, det andet så tilbage mod det forgangne.
Jeg mener at man skal være glad for vejret så længe man kan trække det… men i år har ”Egon” da taget det helt bogstaveligt og blæst os ind i det nye år så eftertrykkeligt. Egon Olsen har en plan, det har vi også……  vi skal bruge 30 kg flæsk, 20 meter medisterpølse, 15 kg gule ærter, 2 foredragsholdere og et sanghæfte.  Vi vil vanen tro afholde ”Fjordens Dag” i februar, og håber på at det vil blive en hyggelig dag sammen med gamle såvel som nye venner.
Og til sidst var der sømanden, der sendte sine nytårshilsner hjem til sin gamle mor på bølgepap.

Godt nytår.