Underafsnit Formandens klumme

Tilbage til Foreningen

Formandens klumme 2020:

Formandens klumme april 2020

Hvad kan vi bruge historie til ?

Nedenstående citat fra Gajus Petronius tyder vel på, at det ikke er ret meget historien kan bidrag med, når man tænker på alle de år, der er gået fra han levede og til i dag.

- Fra Gajus Petronius, der døde år 66 e.Kr.- efter et liv som            embedsmand hos Kejser Nero:‚Äč

Vi arbejdede hårdt, men hver gang det begyndte at fungere, blev nye planer om omorganisering iværksat. Jeg lærte mig senere i livet, at vi er tilbøjelige til at møde hver ny situation gennem omorganisering, og jeg lærte også, hvilken vidunderlig metode dette er til at skabe illusion om fremgang, mens det i virkeligheden forårsager kaos, ineffektivitet og demoralisering. 

Det er ret beskæmmende, når de fleste af os så klart kan nikke genkendende til ovenstående citat.

Alligevel har jeg en fast tro på, at en dyb historisk indsigt i tingene kan være med til at flytte noget. En laden stå til og en lemfældig omgang med vores fælles værdier vil være en katastrofe. Det vil kun lede til rodløshed og ageren uden mål og med.

Derfor er vores lille beskedne bidrag i Nordvestjysk Fjordkultur til bevarelsen af den maritime kulturarv i den vestlige Limfjord af stor betydning. At arbejdet med dette, så også kan foregå i nogle gode rammer og i et fantastik godt socialt miljø er kun med til at forstærke værdien af arbejdet.

Jeg bliver meget bekymret, når der er kræfter, der ikke kan se værdien af det, der er skabt her på havnen i fordums tid. De sidste rester af denne kulturarv er vel værd at slå et slag for.

Asger Brodersen