Underafsnit Formandens klumme

Tilbage til Foreningen

Formandens klumme 2022:

Formandens klumme, august 2022

Tid til forandringer

Her efter coronatiden er der mange ting, der forandrer sig. For en hel del er det svært at finde tilbage til det hidtidige niveau.

Mange foreninger har det svært med medlemstallet, og at få aktiviteterne op i gear igen. Det gælder til dels også i Nordvestjysk Fjordkultur. Og dog. Vi ser en fin tendens til at vores medlemmer vender tilbage, mens andre har været med hele tiden. En ting er i hvert tilfælde fakta – nemlig at interessen for vores arbejde med den maritime kulturarv er i stærk stigning. Det er tydeligt, at der er et nyt behov for fælles oplevelser i det nære. Vi har mange besøgende fra både lokalområdet med også en hel del fra det øvrige Danmark. Det er dejligt, og vi viser gerne vores fine samling af bevaringsværdige både frem for alle interesserede.

Det er dejligt, med alle de aktiviteter der efterhånden er kommet til på Struer Havn. Det er en fryd at se al den aktivitet der er på havnen på en god sommerdag.

Gamle ting er gledet ud. Vikingeskibet Imme er eksempelvis blev flyttet til Thyborøn, hvor det skal indgå i det nye Forlis Museum, som dykker Gert Norman Andersen er ved at etablere. Her kommer Imme igen til ære og værdighed i ny sammenhæng.

Nye ting kommer til. Kunstnergruppen bag Struers evighedskalender har fået samlet så mange penge ind, at de kunne få lave nogle nye skulpturer – Tre søheste – som nu er smukt placeret ved Lystbådehavnen.

Stort tillykke med alle initiativerne.

Asger Brodersen