Underafsnit Formandens klumme

Tilbage til Foreningen

Formandens klumme 2019:

Formandens klumme december 2019

Peter har den gren så kær,

Hvorpå trommen hænger,

Hver gang han den kommer nær,

vil han ikke længere.

Hvad du ønsker, skal du få,

Når jeg trygt kan stole på,

at du ej vil tromme,

før min sang er omme.

       Tekst: Peter Faber, 1847

Med lidt fantasi, kan man godt omskrive dette vers fra Peter Fabers: Højt fra træets grønne top, således at det passer ind i vores sammenhæng her i Nordvestjysk Fjordkultur. Et længe næret ønske er nemlig gået i opfyldelse. Vi har fået nye snedkerimaskiner bestående af en rundsav, en afretter og tykkelseshøvl samt en ny fræser. Dette takket været et rigtig fint sponsorat fra Velux Fonden.  

Det bliver dejligt rigtigt at tage dem i brug her fra jul. Vi har to større nybygninger på vej. Vi er gået i gang med at kopiere prammen Svend ovre fra Bremdal. Den gamle kan nu få lov til at vise forfaldets skønhed uden for køkkenet. Det andet store projekt er at få genskabt Bitten – Juniorbåden, som har ligget afpillet for brugbare ting omme ved vest gavlen i et par år.

Det er en glæde at se, at renoveringen af den øvrige flåde går rigtig godt. Målet for vinterens arbejde er at få alle 20 foreningsbåde i vandet nede i Træskibshavnen til foråret. Det bliver et flot syn.

Vores faste mål er forsat at gøre alt, hvad vi kan, for at bevare den maritime kulturarv ved og på Limfjorden. Derfor bliver det også temaet på Fjordens Dag d. 1. februar 2020. Det glæder jeg mig meget til.  

Det er dejligt at vide, at der er god gang i foreningen. Det kommer stadig nye medlemmer til. Et stort velkommen skal der lyde til alle de nye.

Asger Brodersen