NFK tilknyttede båd

EM - MA

Emma's tovholder / ejer:

Jan Paarlberg
Tlf: 28 60 96 26

Bådtype:
Sørlandssnekke,

oprindelig en damjolle?

Længde:
6,90 m - 22 fod

Bredde:
2,12 m

Dybgang:
0,7 m

Sejlareal:
15 m², sprydsejl og fok

Dieselmotor:
2 cyl Volvo-Penta, 13 hk

Bygget:
årgang 1960?

Byggested:
Ukendt

Ejer:
Jan Paarlberg

EMMA, oprindelig en 22 fod sørlandssnekke. Spidsgattet, lærk på eg.
Årgang 1960?
Har båden engang været en damjolle?

Billeder: Sørlandssnekker i Norge.
 

Jollen kom i 2001 til Nordvestjysk FjordKultur, efter den var blevet fundet i et læhegn ved Holstebro. Den har muligvis været brugt som privat turbåd og var mildest talt i en sørgelig forfatning. Efter at flere havde forsøgt sig med at reparere båden, tog Lasse Øland fat. I periode 2006-2008  fik den en ordentlig omgang istandsættelse og navnet Sofie-Magdalene.

Den gennemgribende renovering af jolle medførte, at  den gamle motor og bænkene blev fjernet. Foran kom der et nyt ruf og fordæk i stedet for det oprindelige vindspejl. En anden motor ilagt, Volvo Penta 13 HK dieselmotor og ny motorkasse tilpasset. Ringdæk og agterdæk blev ligeledes fornyet. Skroget fik samtidig en omgang.

Jollen blev senere smakkerigget, af John F. Petersen, med sprydstage og fok. Den sejler godt med ca 15 m² sejlføring og 150 kg ballast, dybgang 0,7 m. Søsat i 2008. Der er én soveplads i lukafet.

NFK bruger jollen som slæbebåd, følgebåd ved kapsejladser og ved medlemssejladser.

EMMA har helt sikkert en norsk baggrund, da denne type båd blev brugt overalt i den nordske skærgård til transport af folk og fæ (og fornøjelse). Se:
https://www.youtube.com/watch?v=3EevWa-NXJQ